İzleyiciler

26 Nisan 2013 Cuma

Parfümevi

Merhaba,

Aylardır bloglarda dönen parfümevi tanıtımları oldukça ilgimi çekiyordu. Daha önce birçok markanın açık parfümünü denemiş olan, açık parfümlere karşı önyargı taşımayan biriyim. Tanıtımların neredeyse %100'lük bir kısımdan olumlu yorumlar okuyunca içten içe bir "Hadi canım, o kadar da değildir!" desem de denemeye karar verdim. 


Orijinal parfümlerin linklerine tıklayınca site sizi açık versiyona yönlendiriyor. Bu sayede acaba hangisi şu hangisi bu diye aramaya gerek kalmıyor. Aslında Marc Jacobs-Lola ile Outspoken By Fergie'yi almaya niyetlenmişken 3 ürün alımında kargo bedava olunca herkesin çok övdüğü DKNY-Be Delicious'u da alayım dedim. 3 ürün toplamda 35 tl tutarken kargo bedavaya geldi. 


Sipariş verdiğim günün akşamına ürünler kargoya teslim edildi. Sabırsız bir insan olarak parfümevi'nin bu hareketine 5 yıldız 10 puan benden! 



Ürünleri kullandığım diğer açık parfümlerle kıyaslayacak olursam:

  • Diğer açık parfümlerde istisnasız olarak baskın olan o alkol kokusu kesinlikle bu ürünlerde yok.
  • Kullandığım diğer parfümlerde tenime gelen ürün yapış yapış yağlı bir his verirken bu parfümlerde böyle bir yağlılık hissi yok.
  • Açık parfüm kullanmaktan nefret ettiren beyaz kıyafette sarı lekeler bırakma sorununu bu parfümlerde yaşamadım. 
  • Foş foş foş hiç çekinmeden sıktığım diğer açık parfümler 1 saat içinde etkisini yitirirken parfümevi parfümleri buram buram olmasa da ertesi gün dahi kokusunu kaybetmedi. Hatta duştayken bile kokusunu hissettim. Sanırım saçıma gelen üründen ötürüydü bu his. 
  • Ürünün kapak kısmı diğer markalardan 1-0 önde zaten! Gönül rahatlığıyla çantaya atıp çıkmalık! Akma derdi yok.
  • Şişe tasarımlarının diğer markalardan çok önde olduğu su götürmez bir gerçek zaten.



İlk etapta bu kadar beğeneceğimi hiç düşünmemiştim. 

Orijinalleriyle karşılaştıracak olursam:

Marc Jacobs-Lola daha önce orijinalini kullandığım bir parfümdü. Lola sıkıldığında ağır bir kokuyken zamanla hafifleyip güzelleşiyor. Loca ise o ilk baştaki ağır kokuyu taşımıyor. Orijinaline göre daha hafif ki ben bu kokuyu bu halde daha çok sevdim.



İkinci olarak Outspoken By Fergie yi seçtim. Orijinaliyle birebir diyebilirim. Kesinlikle çok karakteristik bir koku! Parfümevi ismi ise Ottawa.



Son olarak her zaman merak ettiğim ama hiç deneme şansı bulamadığım DKNY-Be Delicious ı seçtim. Parfümevi'ndeki ismi Belinda Mod olan bu parfüm dünyanın en güzel kokusu filan olmalı. Orijinalini denemediğim için benzerliğini bilmiyorum. Fakat Belinda Mod'u her kullanışımda hık diye nefessizlikten gideceğim diye korkuyorum, kendimi koklaya koklaya bitiriyorum. Müthiş bir koku. Çiçek bahçesi edasında geziniyorum bu kokuyu her sıkışımda.


Bundan sonra kesinlikle başka açık parfüm markalarına yanaşacağımı dahi düşünmüyorum. En azından parfümevi kapanana dek bu durum böyle sürecek. Site üzerinden baktığımda Hatay, Osmaniye, Kastamonu, İstanbul ve Aydın'da bayilikleri olduğunu gördüm. Umarım en kısa zamanda bayiliklerini çoğaltırlar. Bundan böyle daimi müşterileri olarak bu dileğim çok samimice ^.^


Bu arada bloglarda görüp görüp meraklandım demiştim ya hani. Bir diğer merakımı uyandıran yorumlar da ekşisözlük'teydi. Bir ürün satın almadan önce Ekşisözlük yorumlarını okumayı ihmal etmiyorum.

Sevgiler.

8 yorum:

Uzun ince kıvırcık dedi ki...

Açıkcası ben de parfüm evi kokularını merak ediyorum. Ama kullandığım çeşitli kokular yok.Sıkıntı orada. Gidipte 3 adet amor amor siparişi de vermek istemiyorum :D

özi dedi ki...

Güle güle sürüştür böcem,deodorant gibi duruyor şişeler :) Basınçlı şişe değil dimi?Yani gazlı diil bildiğimiz parfüm?

Be delicious nefis bir koku ancak buralarda çok yayıldı,artık kullanmıyorum :) Harika yeşil elma kokar orjinali :) Güle güle kullan tatlım :*

мaᖱaмe кoкoş dedi ki...

Gülee gülee kullan tatlım benimde aklımda bu site parfümün bitince uğramayı düşünüyorum ;)

tıp dersleri dedi ki...

Güzel blog !!! Kolay gelsin


justuntitled dedi ki...

@kıvırcık, sürekli aynı parfümü kullanıyosan 3 tane sipariş neden vermeyesin ki? 3 şişe parfümle yarım seneyi geçirirsin. Resmen ekonomik kalkınma :P

@özi, bildiğimiz cam şişe kuzum :) Ben çok sevdim be delicious'u. Muhtemelen buralarda da çok kullananı vardır. Fakat çok ilginç bir koku olmadığı için, dikkatimi çekmemiş olabilir. Ama kendimde çok sevdim :) Bence sen de bırakma böyle güzel kokuyu, sonuçta herkese farklı yakışıyor :)

@kokoş, güvenilir site, güzel ürünler, tavsiye ederim :)

@tıp dersleri, teşekkürler.

Unknown dedi ki...

yaa bu parfümlerin ambalajları bile çook şeker :)
banada beklerim seni takibe aldım görüşmek üzere :))

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Parfümlerin renklerine bayıldım.Kokuya kafşı çok hassasım.Hemen bakacağım.Paylaşım için teşekkür.Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzeetlerle ilgili paylasım yapıyorum.Sevgiler..

justuntitled dedi ki...

@ugurboceği,teşekkürler :)

@büşra, denemelisin! Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...